Rovásverseny – szatmári cserkészek

A tavaszi vakáció utolsó hétvégéjén rendezték meg Szamosújváron a XI. Országos Rovásírásversenyt, amelyről a szatmárnémeti 44-es Számú Dsida Jenő Cserkészcsapat szép eredményekkel tért haza.

 

Rovásírásból jeleskedtek a szatmári cserkészek

A XI. Országos Rovásírásversenyen idén immár 9. alkalommal vett részt a szatmári 44-es Számú Dsida Jenő Cserkészcsapat, a háromnapos rendezvényen pedig négy első és egy második díjat nyertek a csapat tagjai.

A megmérettetés két részből állt: egy szóbeli és egy írásbeli próbából. A vállalkozó kedvűek pedig botrovásban (a bot kérgébe rovásjeleket vésve) mutathatták meg kézügyességüket, ami külön elbírálásban részesült.

Rovásírás kategóriában végül Görbe Helga (B kategória) és Sinkó József (D kategória) első díjat nyert, botrovásban pedig az I. kategóriában Szejke Dóra győzedelmeskedett, a II. kategóriát Tóth Örs nyerte meg, Szénás Zalán pedig a második helyen végzett.

A győztesek számára itt azonban nem ért véget a verseny, ők újból bizonyíthatnak a júniusi Kárpát-medencei versenyen, Budapesten. A versenyzés mellett ugyanakkor ?A rovásírás vonzásában? című konferencián vettek részt a szatmári fiatalok, de számtalan szabadfoglalkozást is szerveztek a résztvevőknek: kézműves foglalkozások – kulcstartóégetés, pénztárca- és sípkészítés – és Járőrversenyt is szerveztek a megmérettetés rendezői, amelyen a jelenlévők több csapatba osztva járták végig Szamosújvár egy kijelölt utcáját különböző jeleket keresve, amelyekből összeállítható volt a magyar cserkésztörvény tíz pontja.

(Szatmári Hírlap)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share