Rovott helynévtábla – Rád

A hétvégén újabb rovásírásos helységnévtáblát avattak – ezúttal Rádon! Ahogy egyre jobb az idő, szaporodni kezdtek az eddig is szép számmal megjelenő üdvözlőfeliratok. (Rekreator, Rovatmagazin)


Faragott rovásos helynévtábla – Rád

Örvendetes, hogy egyre többen érdeklődnek a rovásírás iránt, tanulják meg őseink írását. Teljesen természetes, hogy a régi-új írással szeretnék megajándékozni lakókörnyezetüket és a helységtábla mellé rovásírásos táblát állítanak. A szép hagyományt örömmel és szeretettel fogadjuk mi, akik valamennyire elsajátítottuk a rovásírást, és reméljük, érdeklődéssel csodálják mindazok, akik még ezután kezdenek rovásírást tanulni.

Nem titkolt szándékunk, hogy minél többen ismerjék meg ezt a nagyszerű írásmódot, amellyel eleink fába vésték, botra rótták mondandójukat, tartották számon értékeiket. Talán ismerős a ?sok van a rovásán? szólás, amit megérteni úgy tudunk, ha ismerjük a keletkezését. Két bot tartalmazta az elszámolást (tartozik, követel) innen ered fenti mondásunk.

A rádiakat fiatalok és idősebbek, gyermekek és felnőttek képviselték. Ezek a gyermekek biztosan megtanulják a rovásírást – ha még nem ismernék valamennyien.

(Rekreator és Rovatmagazin nyomán)

 

Kapcsolódó cikk:

Share