Kárpát-medencei rovásverseny – Szolnok

Immár hagyományosan Szolnokon tartották a verseny egyik területi elődöntőjét, melyen idén 44 diák versenyző indult 3 korcsoportban.

 

Területi döntő – Szolnok

Ma, 2010. április 24-én szombaton, 9 órakor a Széchenyi Városrészben található “Zöld ház” közösségi házban kezdődött el a XI. Kárpát-medencei Rovásírás Verseny egyik területi elődöntője Szolnokon, melyre ismét szép számmal érkeztek a térségből a versenyzők, kisérőik és a felkészítő tanárok.

 

A résztvevők száma korcsoportonként:

  • Alsó tagozat: 11 versenyző
  • Felső tagozat: 23 versenyző
  • Középiskola: 10 versenyző

A megnyitón Enyed Gabriella üdvözölte, majd Pál Gyula és kislánya, Rebeka dobszóval kísért énekkel köszöntötte a versenyzőket, akik megcsodálhatták Bobály Kata nemezművész rovásos alkotását is.

A feladatok között latinbetűről rovásra, illetve rovásról latinbetűre való átírás, valamint rovott szövegek olvasása szerepelt. Az azonos pontszámú veresnyzők esetén a gyorsaság döntött a rendkívül szoros versenyben.

A területi elődöntő helyezettjei indulási jogot nyertek az országos megmérettetésre.

 

 

Az eredmények korcsoportonként:

  • Alsó tagozat:  I. Molnár Máté,   II. Kása Antal,   III. Atillás Viktória
  • Felső tagozat:  I. Délceg Emese,   II. Kalina Vivien,   III. Hován Boglárka
  • Középiskola:  I. Lénárth Ádám,   II. D. Kis Nóra,   III. Bagdány Eszter

Gratulálunk a győzteseknek és a verseny minden résztvevőjének.

A verseny napján a közösségi ház udvarán hagyományőrző foglalkozások, íjászat, hintózás, néptánc és népzene között válogathattak a rendezvényre ellátogató versenyzők és érdeklődők. 

 

Támogatás:

Köszönet a verseny házigazdájának a Zöld Ház-nak és a lelkes szervezőknek a megvalósításhoz nyújtott segítségért, valamint a jutalomajándékért a támogatóknak. A korcsoportok győzteseit a Rovás Alapítvány által adományozott Élő rovás c. könyvvel is díjazták a szervezők.

 

Kapcsolódó cikkek: 

Share