Támogatást fogadunk

A Rovás Alapítvány ezúton is köszöni a magánszemélyektől, cégektől és intézményektől érkező erkölcsi és anyagi támogatás minden formáját.

1. Rendelkezés az adó 1 %-áról

 • Az szervezet neve: Rovás Alapítvány
 • Adószáma: 18842968-1-16
 • A Rovás Alapítvány közhasznú szervezet

Online rendelkezés:

FIGYELEM!  A NAV elkészíti azoknak a magánszemélyeknek az szja-bevallását, akik nem kértek munkáltatói adómegállapítást vagy azt a munkáltató nem vállalta. Az adóbevallási tervezete 2018. március 15-től lesz elérhető, amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, és rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval. Adóbevallását itt: Nemzeti Adó és Vámhivatal E-SZJA oldalán keresztül könnyedén ellenőrizheti és kitöltheti rendelkező nyilatkozatát.

1. E-SZJA belépőoldala

2. belépés Ügyfélkapus azonosítóval

3. Kitöltendő 1+1%-os nyilatkozat jobb oldalon található

Ezen az oldalon (Kattintson ide)  azonnal elintézheti a felajánlást. Két részből áll, egyrészt az Azonosítás részben egyetlen adatot szükséges megadni, a saját adóazonosító jelét (előzetes regisztráció nem kell!). A Rendelkező nyilatkozat részben pedig be lehet írni a Rovás Alapítvány adószámát 18842968-1-16, vagy az alatta lévő keresőbe beírva a Rovás Alapítvány nevét automatikusan bekerül az adószám a kitöltendő mezőbe.

Hagyományos, nyomtatványos rendelkezés:

Kérjük, hogy a NAV által küldött formanyomtatványt vagy az alábbi – a Rovás Alapítvány nevére előre kitöltött – nyilatkozati nyomtatványt használja.

Letölthető nyilatkozat:

Hogyan rendelkezhet az adó 1 százalékáról?

 • Ha egyéni vállalakozó, akkor február 25-ig adhatja le adóbevallását, vele együtt az adó 1% -áról szóló rendelkező nyilatkozatot.
 • Amennyiben magánszemélyként saját maga készíti el adóbevallását, ami egyben tartalmazza az adó 1% -áról rendelkező nyilatkozatot is, május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz.
 • Amennyiben elektronikusan kívánja beküldeni adóbevallását, az ehhez szükséges keretprogram, valamint az adott évre vonatkozó szja adatlap letölthető a NAV oldaláról. Adójának 1 % -áról ebben az esetben, az adóbevallás 5. oldalán rendelkezhet. Kérjük írja be alapítványunk adószámát: 18842968-1-16
 • Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett az adó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést, egészen május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban, vagy elektronikus formában.

Ez évben is az adóalapját terhelő, kedvezményekkel csökkentett és befizetett adó egy százalékáról rendelkezhet. A lezárt borítékot a tavalyi évről szóló személyi jövedelemadó bevallásával együtt, azzal egy borítékban küldje meg az adóhivatalnak.

FONTOS!

A lezárt borítékon tüntesse fel pontosan:

 • nevét
 • állandó címét
 • adóazonosító jelét

a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá!

2/a Átutalás, befizetés

Az alapítvány számlájára bármely OTP fiókban közvetlenül befizethető, vagy átutalható a támogatás, melyet összegtől függetlenül köszönettel fogadunk.

 • Számlanév: Rovás Alapítvány (címe: 5000 Szolnok, Háromrózsa u. 24.)
 • Bank címe: OTP BANK NYRT. 1051 BUDAPEST, Nádor u. 16.
 • Bankfiók címe: OTP BANK NYRT. 1051 BUDAPEST, Karinthy F. út 16.
 • Bank közösségi adószáma: HU17780010
 • Bankszámlaszám: OTP Bank 11711041-20867827-00000000

2/b Bank transfer from abroad / Külföldről

 • Rovás Alapítvány / Rovas Foundation (Address: H-5000 Szolnok, Háromrózsa u. 24., Hungary)
 • Bank address: OTP BANK NYRT. 1051 BUDAPEST, Nádor u. 16., Hungary
 • IBAN: HU39 1171 1041 2086 7827 0000 0000
 • BIC (SWIFT) CODE: OTPV-HU-HB

3. Paypal fizetés

Ha Önnek van Paypal fizetési lehetősége, akkor saját bankártyájáról egyszerűen tud utalást indítani a Rovás Alapítvány számlaszámára, az alábbi gomb megnyomásával. (Donate = adományozás).


Donate quickly with PayPalPayments By PayPal. PayPal securely processes donations for Rovas Foundation (Rovás Alapítvány). You can complete your payment with just a few clicks.4. Adományozási szerződés

A társasági és osztalékadó alá tartozó adományozók részére az innen letölthető szerződéstervezetet ajánljuk, amennyiben a vállalkozás támogatni kívánja a Rovás Alapítvány működését, tevékenységét.

5. Egyéb felajánlások

Az Rovás Alapítvány egy budapesti székhelyű “Rovás-központ” létrehozását tervezi. Ezért örömmel fogad minden tanácsot, felajánlást kedvezményes ingatlanhasználatra, valamint a működéshez szükséges használt vagy új irodai eszközökre, felszerelésre.

6. Könyvtáralapítás

A Rovás Alapítvány gyűjti a rovással kapcsolatos kiadványokat, illetve rótt nyomdatermékeket, vagy honlap-elérhetőségeket, ahol rovásbetű került alkalmazásra. Kérjük jelezze, ha ilyenről van tudomása, illetve ha a rovásemlékekből többlet példányokkal támogatni tudja kutatói munkánkat.

7. Minden támogatás számít!

A Rovás Alapítvány nyitott minden további együttműködési forma és támogatás iránt is.

Kapcsolódó cikkek:

Share